• Eigen zaak opgeheven

  9 december 2011

  Ik heb na lang wikken en wegen besloten om per 2-12-2011  mijn eigen zaak als beeldend kunstenaar op te heffen. Ik blijf natuurlijk wel actief als kunstenaar. Dat gaat gewoon door.

  Ben inmiddels al uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en na de laaste aangifte van de omzetbelasting in Januarie 2012 is het defenitief voorbij.

  Dat houd voor kopers van een kunstwerk van mij in, dat ze ook geen 6 % procent belasting meer hoeven te betalen bovenop de kostprijs.

  Lees meer >> | 1006 keer bekeken

 • Nieuwe expositie

  25 februari 2010

  Afgelopen weekend is mijn nieuwe expositie van start gegaan in de St.Theuniskapel in Weert. Hier hangt een serie vrouwelijke naakten. Zowel schilderijen als schilderschetsen en pentekeningen. Sommige gewoon artistiek naakt, soms gedurfd en een aantal pentekenigen zijn zeer expliciet! Een groot schilderij hangt pal boven de ingang. Hierop staat een confronterend naakt van een gehurkte vrouw met haar benen gespreid. Zal niet ieders smaak zijn, maar ik vind het zelf mooi en ik vind het ook kunnen. De lokale omroep is ook langs geweest en heeft opnames gemaakt. Is inmiddels ook al uitgezonden. Het blijft toch een beetje raar om jezelf zo op TV terug te zien. Maar was een mooie reportage en voor de publiciteit kan het ook nooit kwaad. Komend weekend is de expositie ook nog. Ben inmiddels al weer druk bezig met werken te  maken voor de volgende expositie. Dat zal een serie materie schilderijen worden. Zowel figuratief als abstract. Misschien na de zomer ergens.

  Lees meer >> | 1333 keer bekeken

 • Eigen bedrijf

  30 juli 2009

  Het is zover!  Afgelopen Woensdag 29- 07-2009 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Roermond.

  Heel veel formulieren, papierwerk enz. Ook gelijk een BTW nummer aangevraagd.

  Heb gelukkig een coach die me begeleidt, anders wist ik me geen raad.

  Moet deze week nog een zakelijke rekening gaan aanvragen bij de bank. Hoort er ook allemaal bij.

  Behalve kunstenaar, nu ook nog " zakenman ". Moet niet gekker gaan worden. ha ha

   

  Als het maar niet ten koste gaat van de creativiteit, al dat papierwerk.

  Lees meer >> | 1253 keer bekeken

 • Nieuwe modellen!

  24 juni 2009

  Heb de afgelopen tijd weer twee nieuwe modellen naakt gefotografeerd. De een onherkenbaar(was de wens van het model) in mijn atelier, en de ander in de natuur. Mooie foto's geworden al zeg ik het zelf! De fotoshoot in de natuur was met niet al te best weer. Het was eigenlijk wat frisjes. Het had een uur van tevoren nog flink geregend.  Maar tijdens de shoot begon het al op te klaren en kwam geregeld de zon er door. Het mindere weer is gelukkig niet op de foto's te zien. Nog een paar andere ideeën op stapel staan, maar dat is voor een andere keer.

  Lees meer >> | 1164 keer bekeken

 • Fotografie

  26 mei 2009

  Ik ben rentelijk begonnen mijn activiteiten als kunstenaar uit te breiden met fotografie! Ik heb de afgelopenweken/maanden al een zestal vrouwen gefotografeerd. Varierend van topless tot naakt en gekleed(half ontkleed)

  Deze foto's zijn echter niet voor publicatie.

  UPDATE!!!

  Ik heb echter toch van twee vrouwen toestemmig gekregen om een aantal foto's op de site te plaatsen. Doe dit in overleg met het model. Heb al een keus gemaakt, nu moeten zij daar weer een keus uit maken en accoord gaan. Binnenkort dus hier op de site te bewonderen!

   

  Ik zoek trouwens nog steeds modellen.Het liefst heb ik geen proffesionele modellen.

  Lees meer >> | 1229 keer bekeken

 • Het vierkante Ei

  25 maart 2009

  Aanstaande Zaterdag naar Eindhoven voor de voorronde van Het Vierkante Ei. Ik moet in de middag. Leuke manier om je werk aan het publiek voor te stellen. Maak me geen enkele illusie dat ik daar ga winnen of zo.  Als je maar plezier hebt in wat je doet. Heb twee jaar geleden ook meegedaan. En dat was een leuke ervaring. En hoeveel kunnen je nu nazeggen dat ze al twee keer in het van Abbe museum hebben gehangen? Niet zoveel! Hier in Weert zowiezo al niemand.

  Lees meer >> | 1191 keer bekeken

 • Rust

  15 maart 2009

  De afgelopen weken niet zoveel gedaan. Rust genomen omdat ik onzettend ziek ben geweest. Enorme veel last gehad van buik en darmkrampen. Een paar keer 's nachts de ambulance aan de deur gehad. Was niet uit te houden met de kramp. Dokter een spuit gezet. Twee keer bloed laten prikken en een echo van de buik laten maken in het ziekenhuis. Uitslag Vrijdag gekregen, Galstenen! Moet komende Donderdag naar de chirurg om te kijken hoe nu verder. Waarschijnlijk een kijkoperatie, en zien hoe ze verwijdert worden. Hopelijk gaat het niet veel langer duren want het is bepaald geen pretje. En je moet heel erg opletten met wat je eet..

  Lees meer >> | 1207 keer bekeken

 • Atelier ruimte

  2 maart 2009

  Ben druk bezig met het zoeken naar een nieuw (groter) atelier. Ben afgelopen vrijdag langs geweest op mijn oude school. Staat zo goed als leeg. (al jaren) Per 1 April moet het helemaal leeg zijn. Ziet er van binnen nog fantastish uit. Is vorig jaar zelfs nog van binnen geschilderd. Gemeente wil het op termijn gaan slopen.Gekkenwerk. Hier kunnen zich zeker 15 of meer kunstenaars vestigen met een atelier. Je zou er een kunstcentrum van kunnen maken met een kleine financiele ondersteuning van de gemeente. Ateliers, expositie ruimtes, toneelvoorstellingen, muziekvoorstellingen, kunstuitleen etc. Heb van middag de gemeente hier een brief over geschreven en mijn plannen en ideeën uiteengezet. Ben benieuwd wat ze er van vinden en of ik überhaupt een reactie terug krijg.

  Lees meer >> | 1117 keer bekeken

 • Kunstboek

  27 februari 2009

  Ik ben gevraagd om in een kunstboek te komen staan getiteld " Sprekend "

  Hartstikke leuk! Wordt uitgegeven door Kunstvitrine. Het gaat over hedendaagse portretschilders in Nederland. Je krijgt een aantal pagina's in het boek met wat foto's van je werk, intervieuw, je vehaal wat je kwijt wil.

  Je moet eventueel ook intervieuws doen op radio of tv. Of in de krant of zo.

  Het boek wordt in het najaar uitgegeven, en zou zo'n 40 euro gaan kosten.

  Bestellen dus! (krijg zelf een gratis exemplaar).

   

  Lees meer >> | 1485 keer bekeken

 • Eigen bedrijf

  24 februari 2009

  Ik heb besloten om (na lang nadenken) de stap te zetten om voor mijzelf te gaan beginnen. Ik ben in September ontslagen bij mijn laaste werkgever en ik dacht dit is het moment! Het is nu of nooit! Heb dit bij het CWI aangekaart, en ze staan er positief tegenover. Heb al een gesprek gehad met een coach die mij zal begeleiden. Het voorstel mbt. het opstarten is nu naar het CWI gestuurd.

   

  Ik denk erover om een combinatie te gaan doen van atelier,galerie, kunstuitleen, winkel en misschien nog wat dingen. Het is wel een financiële crisis op het moment, maar dat wil niet zeggen dat dit niet het juiste moment is. Ik denk zelfs wel het beste moment. Sta er heel positief tegenover.

  Als iemand tips voor mij heeft, dan hoor ik die graag.

   

  Lees meer >> | 1212 keer bekeken